2, Játékos képességfejlesztés óvodásoknak

Játékos képességfejlesztés bölcsődés, óvodás korú gyerekeknek

Óvónői, gondozónői segítséggel 3 éves bölcsődés vagy kiscsoportos óvodás gyerekek az alábbi három építménytípust készítik:
1, fölfele való építkezés 
Cél a lehető legmagasabb torony megépítése. A csapolásnak köszönhetően az építmények kisebb fizikai behatásnak ellenállnak, földrengés biztosak.

2, vízszintes irányba terjeszkedés 

Kerítés, karám, labirintus építése.  A labirintusban már bölcsődés gyerekek is el tudják terelgetni játék állataikat. A masszív kerítés nem borul ki ha a gyerekek játékautókkal nekikoccannak.

3, áthidalások, kapu, híd összeállítása 
Ovisok a rövid építőelemekből készítenek két egyforma magasságú tornyot, ezeket átkötik két hosszú gerendával. A két áthidaló gerendára lapos vagy nyeregtetőt építhetnek.
 

Óvodások kedvenc építményei: farm, állatkert, tűzoltó - rendőr állomás és autószerelő műhely

 
Óvodások a fönt felsorolt három építmény típus kombinálásával farmot istállóval, várkastélyt vagy bármi más építményt el tudnak készíteni. Kézügyességük, vizuális fantáziájuk fejlődésével az óvodásoknak egyre komplikáltabban összeállítható konstrukciókat alkotnak.
Házikó (fönt)

Farm bejárat (balra)

Farm  -  tanya - állatkert nélkülözhetetlen kellékei (jobbra) 
létra, kút, vadetető, itatóvályú.
 
 
 
 

Csigalépcső (fent)

3 éves gyerekek is képesek a forgatható csigalépcsőt összeállítani.  A nagyszámú építési variációnak köszönhetően a fa építőjáték használata nem válik sablonossá, az alkotó fantázia segítségével az ovisok mindig valami új 3D konstrukció megalkotására törekedhetnek. A képességfejlesztő játék kisebb mennyiségben asztalon, nagyobb mennyiségben játszószőnyegen is használható. 

Garázs, pavilon ( bal oldali kép)

Autószerelő műhely (jobb old. kép)


 
Góré létrával, és egy óriásdaru
 
 Áthidalás, székelykapu(balra)
 
LOGI-VÁR épületbontása és törmelék elszállítás (jobbra)
 
 
 
Római őrtorony, vadász less (lent)
Kacslábon forgó palota (balra)
Középső és nagycsoportos ovisok építik. A kacsaláb (csigalépcső) kialakításának köszönhetően ez egy valódi kacsalábon forgó palota. Óvodás, kisiskolás gyerekeknél az építkezések befejeztével is folytatódhat a játék. Szerepjátékra, mesélésre ad lehetőséget az általuk elkészített és állatokkal, játékkatonákkal, játékautókkal felszerelt lovagi vár és egyéb építmény modell.
 
Horgász stég (jobbra)
Építményeiket az ovisok  utólag áttervezhetik, tovább fejleszthetik.

 
  
 
Filagória, kerti pavilon (fent)
Többfunkciós építmény típus. Lányok babáik részére babaházként vagy étkezőként használhatják, fiúk terménytárónak vagy játékautóik részére garázsként funkcionál.

Vasútállomás, vasúti híd (balra) 
 
Tanyaudvar (jobbra)

 Farm gépszínnel
Fajáték alkatrészei az eredeti gerendaméret méretarányos másai, a rönkök összeillesztési módja megegyezik a valódi gerendaházak építésénél alkalmazott technológiával.