6, ÁSZF, GDPR


 LOGI-VÁR logikai készségfejlesztő játék általános szerződési feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: Á.SZ.F.) Fazekas Ferenc EV. (továbbiakban: Vállalkozó)              és a www.logivar-fajatek.hu weboldalán keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe            vevő Ügyfél (a továbbiakban: Fogyasztó) jogait és kötelezettségeit tartalmazza.                                                (Vállalkozó és Fogyasztó a továbbiakban együttesen: Felek).


Üzemeltetői adatok
 Cégnév: Fazekas Ferenc egyéni vállalkozó ( 526202 )
 Székhely: 4220 Hajdúböszörmény Báthory Gábor körút 32/a  térkép
 Adószám: 47602353-2-29
 Nyilvántartási szám: 01774875
 Internetes csomagküldő kiskereskedelem: 2801/2017/B
 Kereskedő statisztikai száma: 47602353-6720-231-09
 Kiállító hatóság: Hajdúböszörmény Város Jegyzője
 Bankszámla szám (Polgári Bank, hajdúböszörményi fiók): 61200285 -10402018
 E-mail cím: logivar (kukac) hotmail (pont) hu
 Telefon: +36-70-2198-112
               +36-52-372-053 

LOGI-VÁR logikai készségfejlesztő eszköz termék adatok
 Származási hely: magyar fejlesztésű és gyártású termék
 EK típusvizsgálati tanúsítvány szám: C-984715
 LOGI-VÁR védjegy lajstromszáma: 166 804 
 Vámtarifa szám: VTSZ 4409201101
 Készségfejlesztő játék anyaga: bükk fűrészáru natúr felülettel, az elemek festhetők 
 Ajánlott korosztály: 3 éves kortól minden korosztálynak
 Készségfejlesztő játék súlya: 1.5 kg. 
 Mérete: 260×260×100 milliméter. 
 Csomagolás: zsugorfólia
 Tartalom: 86 db. építő elem, egységcsomagok többszörözésével az építési variációk növekednek. 1-4 garnitúra

 Minden garnitúra (86 elem) azonos - 5 fajta - alkatrész típust tartalmaz
 12 db. 26 cm, 35 db. 14.5 cm, 35 db. 9 cm hosszú gerenda, 2 db. nagyobb és 2 db. kisebb háromszög alakú egység (tűzfalnak, jármű
 kerékének tudják használni a gyerekek). Továbbá egy tizenkét oldalas és egy két oldalas prospektus  összesen  60 db. illusztrációval.

A terméknél megjelenített képek  illusztrációk, a valóságtól eltérhetnek. Termékfotókon látható játékautók, babák nem tartozékai a logikai készségfejlesztő eszköznek. 

LOGI-VÁR logikai készségfejlesztő játék ára
 1 garnitúra (86 elem) LOGI-VÁR fajáték ára: 7.500 Ft. + házhoz-szállítási költség. 
 Szállítási díj a rendelés nagyságától függetlenül egyszeri 1.500 Ft. 
 Szállítási költséget számlázáskor beépítjük a játék árába. Amennyiben külön kéri a szállítási költség feltüntetését a számlán, azt rendeléskor kérem jelezze.
 Áraink az ÁFA-t tartalmazzák és magyar forintban értendők. Termék 7.500 Ft-os vételára a házhoz-szállítás költségét nem tartalmazza.

Fizetés módja
- magánszemélyeknek postai utánvét. 
- oktatási intézménynek (pl. bölcsőde, óvoda, általános iskola, nevelési  tanácsadó)  postai utánvét, 
átutalás, sárga csekk.

Megrendelését leadhatja
1,Telefonon :+36-70-2198-112  (mindennap 7-19 óráig, hétvégén is hívható)
                     +36-52-372-053    (mindennap 7-19 óráig, hétvégén is hívható)
2, E-mailben: logivar (kukac) hotmail (pont) hu (az ön E-mail fiókjába írandó) LOGI-VÁR natúr fa építő játék rendelés esetén mobil telefonszámot kérünk megadni hogy szállításkor a futár (postás) fel tudja venni önnel a kapcsolatot.
3, Levélben : Fazekas Ferenc 4220 Hajdúböszörmény Báthory Gábor körút 32/a
4, Személyes átvétel: Időpont egyeztetés után a LOGI-VÁR logikai készségfejlesztő játék személyesen is átvehető - hétvégén és munkaidő után is - hajdúböszörményi telephelyünkön.  A személyesen, telephelyünkön történő vásárlás nem minősül távollévők között megkötött szerződésnek így nem tartozik jelen Á.SZ.F hatálya alá.

Szerződéskötés feltételeire vonatkozó tájékoztatás
- szerződés nyelve: magyar
www.logivar-fajatek.hu oldalon vásárlásához nem szükséges regisztráció.                                                                                                                         
www.logivar-fajatek.hu weboldalon keresztül bárki vásárolhat, amennyiben elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. (A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 4. - § 2. pontja szerint fogyasztónak csak természetes személy minősülhet. Nem vonatkozik ez a szabály a békéltető testületi eljárás kezdeményezési lehetőségre.)                                                       
- www.logivar-fajatek.hu (Vállalkozó) a megrendelés megérkezését követően a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolja. A szerződés a Felek között a visszaigazolással jön létre. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül az Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Vállalkozás ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik. Ez esetben a rendelését -amennyiben még aktuális- kérem a mellékelt telefonszámon +36-70-2198-112 adja le Vállalkozó részére.                                                                                                          
 - Ügyfél (fogyasztó) szerződéses nyilatkozatának megtételekor kifejezetten tudomásul veszi, hogy nyilatkozata fizetési kötelezettséget von maga után.                                                                                                                                                    
- Megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. Aktív rendelést érintő adatok módosítására a +36-70-2198-112 telefonszámon, vagy a  logivar (kukac) hotmail (pont) hu  E-mail címen van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt de nem aláírt szerződésnek minősül, a Vállalkozó azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi, utólag
hozzáférhető. 
 - Vállalkozót a Fogyasztó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.                                                                                                                        - vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról, vagy a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. Ha termékeinkkel kapcsolatban kérdése merülne fel, Vállalkozó készséggel áll rendelkezésére.
Vállalkozó bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.            
- Vállalkozó az oldalról megrendelhető termék árak változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás az oldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

Szállítás
- Magyar Posta (MPL üzleti csomag, kísérőokirat-szám alapján a küldemény nyomon követhető) kétszeri sikertelen kézbesítés után a csomag 10 napig a helyi postán átvehető.
- szállítási díj (megrendelt fajáték mennyiségtől függetlenül egyszeri) 1.500 Ft.
- külföldre nem tudunk szállítani 

Elállási joga és gyakorlásának menete                                                                                                                                                       Fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Fogyasztó a termék átvételét követő 14 naptári napon belül a szerződéstől (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a Fogyasztó és a Vállalkozás

közötti szerződések részletes szabályairól szóló  45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A Fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A vásárlónak az Elállási/Felmondási nyilatkozatát  postai vagy e-mail címen van lehetősége érvényesíteni. A szerződéstől való elállást nyilatkozattal kell bejelenteni. A bejelentést írásban kell megtenni e-mailben, vagy postai úton ajánlott levélként. A telefonon tett bejelentést a Vállalkozás elállásként/felmondásként nem rögzíti. Az elállási nyilatkozatot a Fogyasztó az ÁSZF 1. számú mellékletében található elállási nyilatkozat kitöltésével és a Vállalkozáshoz való eljuttatásával, vagy saját megfogalmazású elállási nyilatkozatban gyakorolhatja. A jog gyakorlása határidőben történik, ha a nyilatkozatot a 14 napos határidő lejárta előtt elküldték. A nyilatkozat 14 napon belüli elküldését a Fogyasztónak kell igazolnia.

Ha a Fogyasztó a nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a vállalkozó nem köteles megtéríteni.
A Vállalkozás követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredendő értékcsökkenés megtérítését.
Amikor a Fogyasztót nem illeti meg jogszabály alapján az elállási/felmondási jog azonban ezen jog hiányáról nincs tájékoztatva.

5.3.1 A Korm. rendelet 11. § (1) bekezdése írja elő, hogy ha a szerződés megkötését megelőzően a Vállalkozás nem ad tájékoztatást az indokolás nélküli felmondás lehetőségéről, határidejéről, feltételeiről, illetve a nyilatkozat-mintáról – úgy az indokolás nélküli felmondás lehetősége 12 hónappal meghosszabbodik. Ha e 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, akkor a felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított tizennegyedik napon jár le.

A Vállalkozó a szerződés előtti tájékoztatási kötelezettségének jelen ÁSZF leírásban, valamint az ÁSZF mellékletében, a megrendelés elektronikus visszaigazolásakor illetve a megrendelés írásbeli megerősítésével tesz eleget.

A termék átvételi időpontja a házhoz szállítás esetében a futártól, a Pick-Pack vagy a Posta Pontnál történő átvétel időpontja. Ezek a futártól, illetve az átvételi pontnál kapott nyugtával, bizonylattal bizonyíthatóak.

Amennyiben  Fogyasztó elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy e-mailben teheti meg hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára. Elállási jogát termék kézhezvételétől számított 14 napon belül lehet megtenni. Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátumát vesszük figyelembe a 14 nap beszámításakor. Amennyiben levélben kíván élni elállási jogával azt ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.
 
Fogyasztó a 14 napon belüli elállás esetében a sértetlen LOGI-VÁR készségfejlesztő játékot és a számlát vagy annak másolatát az alábbi cég-címre saját költségén juttassa vissza, vagy időpont egyeztetést követően személyesen  szolgáltassa vissza. Cím: Fazekas Ferenc 4220 Hajdúböszörmény Báthory Gábor krt. 32/a. 

Fogyasztó a terméket, az elállás közlését követően haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül köteles visszaküldeni, vagy átadni. Ennek közvetlen költsége  Ügyfelet terheli. Utánvétellel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, visszajuttatásának költsége is vevőt (Ügyfelet) terheli!

Abban az esetben, ha a terméket a Fogyasztó használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen visszajuttatni, ezáltal az eredeti állapot nem állítható helyre, akkor a Vállalkozó érvényesítheti az ebből eredő kárának megtérítését. Fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.  

Termék visszaküldése                                                                                                                                                                                                                                                 Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a Fogyasztónak saját költségén kell gondoskodnia! Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli. Az elállással érintett termék portósan, utánvétellel nem küldhető vissza, utánvételes átvételt nem áll módunkban teljesíteni.

Termék vételárának visszafizetése a Fogyasztó számlájára                                                                                                                  Vállalkozó legkésőbb, az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül téríti vissza a Fogyasztó által megfizetett teljes összeget. A visszaküldést követő 14 napon belül Vállalkozó a termék árát (kiszállítási költséget is) az Ügyfél által megadott számlaszámra visszautalja. A Vállalkozó a visszatérítendő összeget mindaddig visszatarthatja, ameddig a Fogyasztó a terméket nem szolgáltatta vissza, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte. Termék hibája esetén a Fogyasztó -választása szerint- kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Kellékszavatosság                                                                                                                                                                            Fogyasztó a Vállalkozó (székhelye: Fazekas Ferenc 4220 Hajdúböszörmény Báthory Gábor körút 32/a) hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Fogyasztó - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a fogyasztó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a fogyasztó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a fogyasztó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.Választott kellékszavatossági jogáról a fogyasztó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a fogyasztó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot. Ügyfél köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nemkésőbb, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor Felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Ügyfél a Vállalkozóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Fogyasztó köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság                                                                                                                                                                            Az új Ptk. vezette be a termékszavatosság fogalmát, ami azt jelenti, hogy a vállalkozás által fogyasztónak eladott ingó dolog (azaz a termék) hibája esetén a fogyasztó követelheti a gyártótól, hogy a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki. (Termékszavatossági igényként a vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.)  A termék akkor hibás, ha nem felel meg a terméknek a gyártó által történt forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

A gyártó csak akkor mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy

forgalmazta, a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta. A gyártónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli. Termékszavatossági igényét a vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.Termékszavatossági igényét kizárólag a termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a vásárlónak kell bizonyítania.  Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet a vásárló. 

Jótállás                                                                                                                                                                                                 Magyarország területén fogyasztói szerződés keretében értékesített, új tartós fogyasztási cikkekre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásáról szóló 151/2003. (IX.21.) Kormány Rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki. Fogyasztói igények érvényesítésére a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet alapján kerül sor. 

Garancia idő                                                                                                                                                                                         Vállalkozó a LOGI-VÁR logikai készségfejlesztő játékra 12 hónap garanciát vállal. Meghibásodás esetén keresse a webáruház üzemeltetőjét. A nem rendeltetésszerűen használt termékre a garancia nem vonatkozik. Illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is a Fogyasztót terheli.  

Panaszkezelés módja   
- Fogyasztó írásbeli panaszát Vállalkozó 30 napon belül írásban megválaszolja. Az esetleges panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát Vállalkozó öt évig megőrzi. Azt az ellenőrző hatóságoknak jogsertowebaruhazak.kormany.hu kérésükre bemutatja. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. 
- Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek értékhatártól függően a Debreceni Járásbíróság, illetve a Debreceni Törvényszék kizárólagos illetékességének vetik alá magukat. 
- Ezt megelőzően a fogyasztóvédelemről szóló jogszabályok alapján a Ügyfél a panaszát fogyasztói jogvita rendezése érdekében előterjesztheti a lakhelye szerinti illetékes megyei, vagy a
Hajdú-Bihar megyei Békéltető Testületnél.
 A Békéltető Testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A Békéltető Testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából - a Felek együttműködésével - egyezség létrehozását a felek között. Békéltető Testület - a Felek együttműködésével - döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A Békéltető Testület a fogyasztó vagy az Eladó kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban. 

Online vitarendezés                                                                                                                                                                           Az online vásárolt termékkel kapcsolatban felmerült panasza esetén az Európai Bizottság által létrehozott Online vitarendezési platformon keresztül kezdeményezheti vitás ügyének bírósági úton kívüli rendezését.Az online vitarendezési platformon az űrlap kitöltésével nyújthatja be panaszát. Az űrlaphoz célszerű csatolni minden dokumentumot, mely panaszát alátámasztja. Ha az eljárással kapcsolatban kérdése van, az online vitarendezési kapcsolattartó ponthoz fordulhat:                                                                                        

Budapesti Békéltető Testület: 1016 Budapest, Krisztina Krt. 99. III. em. 310.Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.E-mail cím: onlinevita@bkik.huFax: 06 (1) 488 21 86 Telefon: 06 (1) 488 20 33

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület: Cím: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15. Tel: 52-500-745 Fax: 52-500-720 E-mail: bekelteto@hbkik.hu  
  
Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a Fővárosi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület illetékes.

Szerzői jogok
www.logivar-fajatek.hu honlapon közzétett minden információ - szöveg, kép, videó, stb. - az oldal tulajdonosának (Fazekas Ferenc EV.) előzetes írásbeli hozzájárulásával és a forrás - rákattintással belinkelhető - megjelölésével használható fel. LOGI-VÁR védjegyoltalom tulajdonosa fenntartja jogát hogy a készségfejlesztő játékról arra méltatlan környezetben elhelyezett információk megszüntetését kezdeményezze. 

Kötbér a LOGI-VÁR weboldal tartalmának jogellenes használatért 
Az esetben ha a honlapon közzétett bármilyen anyagot harmadik személy honlapján, vagy bármilyen más írott formában a weboldal üzemeltetője engedélye hiányában bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleli, másolt oldalanként napi 20.000 Ft + ÁFA azaz húszezer (HUF) forint + ÁFA kötbér kerül kiszámlázásra a jogtalan felhasználónak. Másolt oldalnak minősül ha az átvétel a teljes oldal tartalmának 20%-nál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezett átvett szöveget, képeket, videókat. Az engedély nélküli másolás bizonyítására vita esetén a jogsértő költségére közjegyzői internetes tartalomtanúsítás kerül alkalmazásra, így az a bíróságon közokiratnak minősül és bizonyító erejű. Az átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezt a kötbér megállapodást.

LOGI-VÁR Logikai Várépítő Játék webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért!Adatkezelési Tájékoztató

(GDPR. Egységes Európai Adatvédelmi Rendelet)

Adatkezelő megnevezése: Fazekas Ferenc ( 526202 ) E.V. (továbbiakban: LOGI-VÁR webáruház)                                                                                                                    Székhely: 4220 Hajdúböszörmény Báthory Gábor körút 32/a  térkép                                                                                                                                                                   Adószám: 47602353-2-29                                                                                                                                                                                                                            Nyilvántartási szám: 01774875                                                                                                                                                                                                                         Internetes csomagküldő kiskereskedelem: 2801/2017/B                                                                                                                                                                                      Kereskedő statisztikai száma: 47602353-6720-231-09                                                                                                                                                                                       Kiállító hatóság: Hajdúböszörmény Város Jegyzője                                                                                                                                                                                            Bankszámla szám (Polgári Bank, hajdúböszörményi fiók): 61200285 -10402018                                                                                                                                                       E-mail cím: logivar@hotmail.hu                                                                                                                                                                                                                   Telefon:  +36-70-2198-112                                                                                                                                                                                                                                                  +36-52-372-053     

GDPR fogalom meghatározások:

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

Adatkezelés korlátozása: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Nyilvántartási rendszer: a személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető.

Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

Az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

LOGI-VÁR webáruházat személyes adat megadása, regisztráció nélkül bárki számára szabadon elérheti. Az internetes látogatása során az LOGI-VÁR webáruház rendszere rögzít bizonyos adatokat, melyeket az LOGI-VÁR webáruház kizárólag statisztikai célokra, illetve internetes megjelenésünk optimalizálására és a rendszer biztonságának növelésére használ fel, ezen adatok személyes adatot nem tartalmaznak.

LOGI-VÁR webáruház a profiladatok és állapotadatok gyűjtéséhez (pl. IP-cím, böngésző típusa, belépés napja és ideje) úgynevezett sütiket (cookie-kat) használ. A cookie-k olyan adatok, melyek az internetes oldal látogatásakor a böngészőprogramról ideiglenesen az Ön által használt számítógép merev-lemezére kerülnek, abból a célból, hogy a későbbiekben segítsék az oldalhoz történő könnyebb hozzáférést, a keresett tartalmak egyszerűbb megtalálását. A cookie-kat Ön bármikor törölni tudja a számítógépről, illetve a böngészőn keresztül eleve meg is tilthatja azok használatát. 

LOGI-VÁR webáruház az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelésen kívül csak olyan esetekben kezel, illetve továbbít személyes adatokat, amikor erre jogszabály kötelezi. LOGI-VÁR webáruház a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat – az általa szerződéssel jogosított adatkezelők/adatfeldolgozók kivételével – csak az érintett előzetes és kifejezett írásbeli hozzájárulása esetén továbbítja harmadik fél részére.

LOGI-VÁR webáruház a személyes adatok szabályos kezelését megfelelő technikai eszközök és szervezési intézkedések, belső szabályzatok alkalmazásával biztosítja. A LOGI-VÁR webáruház a személyes adatok kezelése és védelme során fokozott körültekintéssel jár el. A LOGI-VÁR webáruház csak pontos és szükség esetén naprakész adatokat kezel, és csak annyi ideig, ameddig az adatkezelés céljának eléréséhez szükséges. Ha az adatkezelés célja már nem áll fenn, LOGI-VÁR webáruház haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül törli az érintettek személyes adatait.

Az érintett bármikor, indokolás nélkül, írásban kérheti személyes adatainak vagy adatai egy részének helyesbítését, módosítását, korlátozását, törlését („elfeledtetéshez való jog”), illetve visszavonhatja az adatkezeléshez adott hozzájárulását. LOGI-VÁR webáruház haladéktalanul, de legkésőbb a kérelem kézhezvételét követő 15 napon belül intézkedik az érintett általa kezelt személyes adatainak helyesbítéséről, módosításáról, korlátozásáról vagy törléséről.

Amennyiben az érintett megítélése szerint a LOGI-VÁR webáruház jogosulatlanul kezeli a személyes adatait, írásban tiltakozhat az adatkezelés ellen. LOGI-VÁR webáruháza tiltakozást - az érintett adatai kezelésének felfüggesztése mellett - haladéktalanul, de legkésőbb a kérelem kézhezvételét követő 15 napon belül megvizsgálja, és vizsgálatának eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

A személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogsérelem esetén, vagy ha fennáll a jogsérelem közvetlen veszélye, az érintett vagy bármely harmadik személy bejelentéssel vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH).

 

Az érintett az általa tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

 

LOGI-VÁR webáruház az általa kezelt adatokkal kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat a logivar@hotmail.hu e-mail címen, valamint a 4220 Hajdúböszörmény Báthory Gábor körút 32/a  postacímen fogadja.


LOGI-VÁR webáruház használata során rendelkezésére bocsátott személyes adatait  célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk át. Ez alól kivételt jelentenek az alvállalkozónak szükségesen megadott adatok, melyek nélkül a rendelés teljesítése nem kivitelezhető, például a Magyar Postának  átadott kiszállításhoz szükséges információk. A megrendelt termékről számla készül, mely a hatályos jogszabályokban előírt módon és ideig tárolásra kerül. 
                                                                                                                                                                                                                                                            Adatvédelmi incidens                                                                                                                                                                                                                                        Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb az adatvédelmi incidens tudomására jutásától számított 72 órán belül bejelenti a felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről. A tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatkezelő, illetve kapcsolattartója elérhetőségét, az adatvédelmi incidens jellegét, továbbá közölni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket, az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket és az esetleges hátrányos jogkövetkezmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az adatkezelő köteles nyilvántartás vezetni az esetleges adatvédelmi incidensekről, az esetleges ellenőrzések, valamint az érintett tájékoztatása céljából. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok (GDPR):                                                                                                                                                                                                Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (GDPR); az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.); a gazdasági reklámtevékenységről szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Reklám tv.);  Jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26.) kormányrendelet, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság:                                                                                                                                                                                         1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5. Telefon: +36 -1-391-1400  Email: ugyfelszolgalat@naih.huMellékletek


 4. sz. melléklet: Elállási/felmondási nyilatkozatminta        
 5. sz. melléklet: ODR Online vitarendezési platform 
 
 6. sz. melléklet: Adatkezelési Tájékoztató (GDPR) 
                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                      

LOGI-VÁR fajáték 2 oldalas prospektus

LOGI-VÁR fajáték 12 oldalas tájékoztató füzet


  

LOGI-VÁR készségfejlesztő eszköz használat és kutatások a Debreceni Egyetem kora gyermekkori és felsőoktatási szervezet egységeiben. Zolnai Bettina


Őrtorony összeállítása a LOGI-VÁR fa építős játékból.  Varga IstvánLOGI-VÁR fajáték hajdúböszörményi telephelyünkön - időpont egyeztetéssel - megvásárolható. 


                                   
     LOGI-VÁR webáruház YouTube oldala                  LOGI-VÁR készségfejlesztő játék a Wikipédián                    LOGI-VÁR a Facebookon

Tárhely-szolgáltató neve, címe: (Google Sites) Google Inc  1600 Amphitheatre Parkway. Mountain View. CA 94043. Amerikai Egyesült Államok  Webcím: www.google.com  E-mail: support-hu@google.com
Hajdúböszörmény 2018. 05.15.